Waar we nu staan
Waar we naartoe willen
The story behind Quivr
Apps for Students
Het begon allemaal in maart 2013 toen 3 jonge burgerlijk ingenieur studenten van de KU Leuven deelnamen aan de Hackaton "Apps for students" http://appsforstudents.aftleuven.be/. Joris, Maxime & Boris stoorden zich mateloos aan het trage en immobiele programma Toledo dat ze als studenten moesten gebruiken om hun uurrooster te raadplegen. Hoewel ze de jongste ploeg waren in de competitie, gooiden ze hoge ogen met hun mobiel uurrooster voor studenten van de KULeuven.
KULApp launch
De basis voor wat we nu kennen als Quivr werd verder uitgewerkt in de paasvakantie van dat zelfde jaar. De drie beseften dat hun simpele applicatie handig kon zijn voor elke KU Leuven student en besloten ze om het publiek aan te bieden. Na een week diehard programmeren bij Boris thuis was de toenmalige KULapp geboren. De populariteit oversteeg alle verwachtingen, zelfs in die mate dat de jongens zonder het te weten de IT-dienst van de KU Leuven op zijn grondvesten deed daveren. Op amper 24 uur tijd registreerden zich zo'n 2000 gebruikers. Dit illustreerde nog maar eens hoeveel medestudenten nood aan hadden aan een mobiel en efficiënt uurrooster.
KULApp wordt Quivr
Verder werd de technische kijk van de ingenieurs aangevuld met de zakelijke neus van enkele economiestudenten, wat een gouden combinatie bleek te zijn. In september 2013 besloot het versterkte team mee te doen aan de Start-Academy businesswedstrijd en in maart 2014 werd het harde werk van het voorgaande jaar beloond met de eerste prijs van deze prestigieuze competitie. De jury geloofde in het feit dat KULapp een struikelblok wegwerkte voor zijn gebruikers, die ondertussen qua aantal de 10.000 oversteeg. Het besef groeide dat het concept de grenzen van Leuven zou kunnen overschrijden en om die reden werd KULapp omgevormd tot Quivr.
Check & Go!
Quivr is sindsdien gestaag aan het uitbreiden, en dit op meerdere gebieden. Omdat de groep aanvoelde dat het in de toekomst verder dan Quivr zou kunnen innoveren werd er de vzw Student Innovations opgericht. Momenteel ligt de focus wel duidelijk bij het verder ontwikkelen en uitbreiden van Quivr. Verder werd het team ook groter om het hoofd te bieden aan nieuwe uitdagingen: een marketing team, extra programmeurs, uitbreidingen naar andere universiteiten...